Divemaster

 

De PADI Divemaster-cursus.

Op zoek naar de eerste carrièrestap in de duikwereld ?
Je avontuur op sportduikinstructeursniveau begint met het PADI Divemaster-programma. In dit programma werk je nauw samen met een PADI Instructor. Je breidt je duikkennis uit en je verfijnt je vaardigheden tot ze op professioneel niveau zijn.

De PADI Divemaster-opleiding ontwikkelt je leidinggevende kwaliteiten, waardoor je gekwalificeerd wordt om toezicht te houden op bepaalde duikactiviteiten en je instructeurs kunt assisteren met cursisten. PADI Divemaster zijn is een vereiste om deel te kunnen nemen aan de cursussen PADI Assistant Instructor en PADI Open Water Scuba Instructor.

Tijdens het PADI Divemaster-programma ontwikkel je via zowel klassikale les als zelfstudie leiderschapskwaliteiten voor de duiksport. Je rondt watervaardigheden af en je uithoudingsvermogen wordt getest, en je doet trainingsoefeningen die je organisatietalent en probleemoplossend vermogen uitbreiden en je leert anderen beter te duiken. Deze kennis breng je in de praktijk met een gestructureerde stage of een serie praktijkoefeningen.

De duikuitrusting:

Je gebruikt alle basisduikuitrusting en een aantal duikaccessoires zoals een duikleitje, duikmes, kompas, duikhorloge, enz.
Het wordt zeer aanbevolen dat je je eigen duikuitrusting hebt, omdat je duikvaardigheden beter worden als je je eigen spullen goed kent.

Brevetteringsvereisten:

  • 18 jaar oud zijn
  • PADI Rescue Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten)
  • binnen de afgelopen twee jaar de cursus Emergency First Response primaire en secundaire zorg (of een kwalificerende cursus in reanimatie en eerste hulp van een andere organisatie) hebben afgerond
  • minimaal 20 duiken hebben gedaan om aan de cursus te beginnen en 60 duiken om gebrevetteerd te kunnen worden
  • fit genoeg zijn om te kunnen duiken en een Medische verklaring (pdf) inleveren die binnen het voorgaande jaar door een arts is ondertekend

Minimum leeftijd

18 jaar

Minimum brevet

rescue

Kosten

€ 305,00 inclusief lesmateriaal, brevetkosten(exclusief lidmaatschap)

Dag

vrijdagavond: 20:30 tot 23:00 


         © OWSV-Scyllus - 2016