Scyllus Funkamp

Het volgende Scyllus Funkamp vindt plaats in 2025 in Spanje in de omgeving van Pals. Hieronder vindt je de informatie van 2023 nog, veel blijft ieder jaar hetzelfde, maar de nieuwe info en de inschrijflink volgt hier in de loop van 2025.

Heb je vragen over het funkamp stuur dan een mail naar evenementen@scyllus.nl of info@scyllus.nl.

Een kleine impressie van het Scyllus Funkamp

Previous slide
Next slide

Wat is het Scyllus Funkamp?

Het Scyllus Funkamp wordt elke 2 jaar georganiseerd door Scyllus leden voor Scyllus EN hun familie. Het is een kamp voor het hele gezin. We gaan uiteraard duiken en snorkelen, uitgaande van 2 duiken per dag. ’s Ochtends een bootduik en ’s middags een kantduik of andersom. Ook is er de ruimte te snorkelen onder begeleiding. Voor de crew is er nog een ochtendduik vooraf aan de 2 duiken.

Naast het duiken is er genoeg ruimte voor ontspanning en FUN. Voorbeelden zijn een dagje Barcelona, kampvuur, BBQ, tennis, Padellen, kanoën, lopen of een spelletjesavond. U vraagt U draait of U vraagt en wij draaien 😉

Hoe kan een dagplanning er uit zien?

De dagplanning voor het duiken kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien:
07:00 Crew duik
08:00 Gezamenlijk ontbijt
08:30 Vertrek naar de duikstek
10:00 1e duik
12:30 Lunch
13:30 2e duik
16:00 Opruimen en retour camping
16:15 Flessen vullen & boten stallen
18:00 Borrelen en eten
20:00 Avondprogramma?

Voor de niet duikers zou die er als volgt uit kunnen zien:
08:00 Gezamenlijk ontbijt
09:00 Vertrek naar activiteit
16:00 Retour camping
18:00 Eten en borrelen
20:00 Avondprogramma?

Waar gaan we wellicht naar toe?

Duikstekken zouden Tamariu, Aquafreda en Begur kunnen zijn. Voor de liefhebbers gaan we proberen te regelen de zaterdag of zondag VOOR het funkamp een extra duikdag te maken op de Medeseilanden.

De niet duikers (of duikers als ze willen of wanneer er een slechte dag is) kunnen onder andere naar Barcelona (Gaudi en Ramblas), Figueres (stad van Dali), Gerona (Joodse wijk, Rivierhuisen en Gotische Kathedraal) en Plaatselijke markten.

Wat zijn de kosten voor het Scyllus Funkamp?

Exacte kosten kunnen wij nu nog niet zeggen voor 2025, dit hangt allemaal af van de kosten tegen die tijd, hoeveel mensen er mee gaan en met hoeveel mensen je in een huisje zit. Wel kunnen we jullie een richtprijs geven waarvoor het de laatste keer aardig goed gelukt is. De kosten hieronder zijn per persoon.

Overnachting (obv 4 pers.)€130,-
Duiken€300,-
Ontbijt, BBQ en Afsluitdiner€100,-
FUN (avond) activiteiten €50,-

Wat zijn de Regels?

  • De deelnemers aan dit kamp reizen en verblijven op eigen risico
  • Deelname is na inschrijving definitief, ben je om wat voor reden dan ook verhinderd neem dan z.s.m. contact op met de organisatie. Sommige kosten  moeten we al vroeg maken, deze kunnen we daarom na inschrijving ook niet meer terugbetalen vanaf 3 maanden voor vertrek.
  • De deelnemers houden zich aan de door Scyllus opgestelde duikregels
  • De deelnemers dragen zelf zorg voor een voldoende verzekering (inclusief duikerziekten)
  • Van de deelnemers van het Funkamp zal verwacht worden dat er een beroep kan worden gedaan op het mee organiseren van activiteiten zoals o.a. ontbijt, BBQ en het vullen van de duikflessen.
  • Het is aan de duikleider en de Instructeurs van SCYLLUS om te beslissen welke locaties omwille van het weer wel of niet kunnen worden aangedaan. Er wordt zorggedragen voor een mooie reeks van duiken, doch uit deze inspanningsverplichting kunnen geen rechten worden ontleend. Veranderingen kunnen optreden als gevolg van verandering van lokale eisen en wetgeving, aanwijzingen van lokale autoriteiten, Maritieme restricties, veranderde weersomstandigheden of slechte weersvoorspellingen en of onverantwoorde stroming, golfslag of slecht zicht. In die gevallen zullen haalbare alternatieven worden geboden.
  • De leiding van het Funkamp kan, eventueel in samenwerking en overleg met de instructeurs van SCYLLUS mensen op redelijke gronden zoals b.v. op grond van medische, psychische en of lichamelijke staat o.a. drank, oververmoeidheid, (tijdelijk) uitsluiten.
  • Kinderen, jonger of gelijk aan de leeftijd van 15 jaar, zullen uitsluitend begeleid worden door Dive Masters (Padi Pro’s) of hoger gebrevetteerde.

Huren bij Scyllus en/of Trition Diving

Club materiaal is beschikbaar. Op je inschrijfformulier kun je aangeven of je club materiaal nodig hebt.  Wie het eerst komt , het eerst maalt. Echter er zijn genoeg vesten, automaten en computers. Hiervoor worden geen kosten gerekend. De flessen is een andere zaak. Je heb er 2 nodig. Dus de behoefte wordt geïnventariseerd. We hebben vanuit Scyllus 24 stuks 10 liter flessen beschikbaar voor het kamp. Deze worden aangevuld met huur flessen van Triton ter plekken. Dan kan je ook een grotere fles bestellen ( 12 – 15 liter ). De huurkosten van de huurflessen worden verdeeld over alle flessen en zo betaald iedereen even veel. We praten over tientjes werk.

Mensen die gaan vliegen kunnen een duikfles en lood huren bij Triton Diving (meestal doen we dan gezamelijk zodat er groepskorting is). 

 

Wil je meer informatie kijk dan eens tussen de Vragen en Antwoorden van 2023.

Voor meer informatie, neem contact op via evenementen@scyllus.nl.